E-shop και επιχορήγηση (επιδότηση)

 

"Θέλω να δημιουργήσω e-shop"

"Δίνουν 5.000 ευρώ για την κατασκευή e-shop"

"Με καλέσαν στο τηλέφωνο για να υποβάλω αίτηση επιχορήγησης για e-shop "


Όλα αυτά,

λαμβάνουν χώρο το τελευταίο διάστημα και δείχνουν το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας λιανικών πωλήσεων.

Εστιάζουν λανθασμένα στην προσδοκία ωφέλειας επιχορήγησης από το κράτος η οποία :

Πρώτον: (βάσει εμπειρίας και εκτίμησης) δεν θα δοθεί προκαταβολικά.

Δεύτερον: Αποτελεί πεδίο παραπληροφόρησης και fake news από διάφορους επιτήδειους που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μερίδιο στην αγορά της κατασκευής site.  

Τρίτον : Αποπροσανατολίζει τους ενδιαφερόμενους από τον ρεαλισμό και τον στόχο τους που είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ξεκινήστε λοιπόν όχι με δεδομένη την επιχορήγηση αλλά με τις δικές σας δυνάμεις και επιστρατεύστε την φαντασία και την καινοτομία στο εγχείρημά σας. 

Τα κεφάλαια που θα χρειαστείτε θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένα ώστε να βγείτε απρόσκοπτα στον μαγικό κόσμο του internet και να πουλήσετε τα αγαθά σας.

Εδώ πρέπει να εστιάσετε κατά την γνώμη μας!

Έχετε την γκάμα των προϊόντων που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών και θα κάνουν "click" στο site σας ? 

Έχετε σκεφτεί πώς θα μπορέσετε να αναδείξετε τον διαδικτυακό σας χώρο με ελκυστικό περιεχόμενο τόσο στην σχεδίαση όσο και σε φωτογραφίες ?

Μήπως να ξεκινήσετε με μικρά βήματα και μετά να επενδύσετε περισσότερα σε εξοπλισμό και συνεργάτες ?

Η επιχορήγηση αν και όταν έρθει θα επιβραβεύσει την προσπάθειά σας και την επαγγελματική προσέγγιση της επένδυσή σας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η διαδικασία ίδρυσης ενός e-shop δε διαφέρει από την έναρξη μίας «συμβατικής» επιχείρησης. Αναλυτικότερα, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι τα εξής:

- Σύνταξη καταστατικού (στην περίπτωση ΑΕ και ΕΠΕ).

- Έναρξη στον ΟΑΕΕ, εφόσον το άτομο ή τα άτομα δεν είναι ήδη ασφαλισμένα. Αν υπάρχει ήδη ένα φυσικό κατάστημα πρέπει να προστεθούν οι σχετικοί ΚΑΔ στο μητρώο του ΟΑΕΕ.

- Έναρξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση υφιστάμενης επιχείρησης πρέπει να προστεθούν οι σχετικοί ΚΑΔ με την προσκόμιση της βεβαίωσης που παρέχει ο ΟΑΕΕ. Ο ΚΑΔ καθορίζεται από το εμπορικό αντικείμενο της επιχείρησης όπως συμβαίνει και με το φυσικό κατάστημα.

- Να δηλώσει την εν λόγω δραστηριότητα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. με το Έντυπο Μ12.

- Να υποβάλει αίτηση καταχώρησης και να εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (Απόφαση 1342/1997).

- Έναρξη στο αρμόδιο Επιμελητήριο. Στις ενάρξεις, συνήθως ζητείται προεγγραφή στο Επιμελητήριο για την εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΕ. Εναλλακτικά, προσκομίζεται το έγγραφο της επέκτασης από το Μητρώο της Δ.Ο.Υ. για την προσθήκη των σχετικών ΚΑΔ.

-  Επιπλέον, θα χρειαστείτε ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό για την έκδοση αποδείξεων και σύνδεση με την πλατφόρμα myDATA για την καταχώρηση και παρακολούθηση των εσόδων και των εξόδων της επιχείρησης στα  ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα δε χρειάζεται να μισθώνουν επαγγελματικούς χώρους σε εμπορικές τοποθεσίες, από τη στιγμή που το φυσικό κατάστημα χρησιμοποιείται συνήθως ως αποθήκη και δεν αναμένεται να προσελκύσει πελατεία.

Όσον αφορά την νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων το βασικό νομικό πλαίσιο λειτουργίας του ηλεκτρονικού εμπορίου καθορίζεται από την Οδηγία “2000/31/ΕΚ”

Τέλος για την υποβολή φακέλου επένδυσης για προγράμματα ΕΣΠΑ που πρόκειται να τρέξουν, συμβουλευτείτε ένα εξειδικευμένο γραφείο μελετών για να σας ενημερώσει και να σας κατευθύνει ανάλογα. 

Για την λογιστική και φορολογική υποστήριξη ενός e-shop ζητήστε τώρα μια έγκυρη ενημέρωση από το γραφείο μας.  

bkarkelis



  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συστέγαση επιχειρήσεων

Η σημασία που έχει το οργανόγραμμα σε μια επιχείρηση

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ